Esélyegyenlőségi nap

Esélyegyenlőségi, tolerancia és érzékenyítő nap – fizikai korlátok Az Esélyegyenlőségi, tolerancia és érzékenyítő nap létrejötte rendkívül fontos volt ahhoz, hogy a társadalom csoportjai között létrejött távolságot csökkentsük. Sok olyan ember van, aki elutasítást, kirekesztettséget érez környezete irányából valami olyan dolog miatt, amiről nem ő tehet, és amin nem is tud változtatni. A különböző életkörülmények, az eltérő háttérrel rendelkező személyek között gyakran kialakuló ellentétek sajnos befolyásolják azt, milyen a hozzáállásunk egymáshoz. Az esélyegyenlőségi nap azt volt hivatott erősíteni a jelenlévőkben, hogy milyen fontos az, hogyan viszonyulunk a kisebbségek, mozgássérültek iránt, akik ugyanúgy teljes életet élhetnek, mint mások, csak ehhez esetleg más útra vagy megoldásra van szükségük.

2017.09.16.

Projektazonosító: EFOP-1.3.5-16-2016-00797
Rendezvény, foglalkozás címe: Esélyegyenlőségi nap
Időpont: 2017. 09.16.

A találkozónk egy téma köré szerveződött, amely ezúttal a hátrányos helyzet volt. Hátrányos helyzet, amely adódhat szociális körülményeink, gazdasági helyzetünk, nemzetiségünk, kultúránk különbözőségéből. Fő célunk az volt, hogy az empátiára, az elfogadásra és a különbözőség szépségeire hívjuk fel a figyelmet.

Az alkalom négy részből állt; egy megosztó körben köszöntöttük egymást, ki-ki elmesélte, mi történt vele az utóbbi napokban, milyen tapasztalatai vannak a témában, ezután pedig változatos módszerekkel feldolgoztuk a találkozó témáját. A drámajáték igen hatékony technika, aminek segítségével könnyebben megérthetjük, átérezhetjük mások helyzetét. Sok játékot vittünk a csoportok számára, valamint a gyerekek részére külön játékokat, és kézműves foglalkozást szerveztünk. A napot közös imával, majd közös énekléssel, süteményezéssel zártuk.

2017.10.12.

Projektazonosító: EFOP-1.3.5-16-2016-00797
Rendezvény, foglalkozás címe: Esélyegyenlőségi nap
Időpont: 2017. 10. 12.
A találkozónk egy téma köré szerveződött, amely ezúttal az értelmi fogyatékosság volt. Megosztó körben köszöntöttük egymást, majd ki-ki elmesélte, mi történt vele az utóbbi napokban, milyen tapasztalatai vannak a témában. A cél az volt, hogy a résztvevő fiatalok közelebb kerüljenek, elfogadóbbak és türelmesebbek legyenek az értelmi fogyatékos emberekkel. Az esélyegyenlőségi napon részt vettek a Tiszavirág közösség tagjai és segítőik is. Sokat meséltek a közösség életéről, munkájáról. Az esemény vége felé közeledve közösen imádkozunk, majd közös énekléssel, süteményezéssel zártuk a napot.