Játékok (kolis) határok nélkül

Projektazonosító: EFOP-1.3.5-16-2016-00797
Rendezvény, foglalkozás címe: Játékok (kolis) határok nélkül
Időpont: 2017. október 20.

A „Játékok (kolis) határok nélkül” című rendezvényen a szegedi és szeged környéki katolikus fiatalok részére szerveztünk játékos vetélkedőt.  A Szegeden működő keresztény egyetemi kollégiumok közösségei számára hirdettük meg a programot, amelynek fő célja az volt, hogy a fiatalokat kimozdítva a tankönyvek és a digitális eszközök köréből, a tanév elején közelebb hozzuk egymáshoz az egyes kollégiumban élő hallgatókat. A csapatokat az egyes kollégiumok igazgatói vezették, erősítve ezzel az egyes intézmények együvé-tartozás tudatát.

A kerettörténetet a Harry Potter regények, valamint annak képzeletbeli világa biztosította. A regényben szereplő Roxfort Varázsló és Boszorkányképző Iskola felépítését követve a jelentkezőket 4 csapatra „házakra” osztottuk, majd megkezdődött a „tanév alatti” pontgyűjtés, a házak közötti vetélkedő.

A program során a csapatok megmutathatták ügyességüket a sport, a kreativitás, a kitartás és a szellemi kihívások során. A együttesek a verseny során kooperálva, a csapat érdekeit előtérbe helyezve különböző játékokat játszottak, mindezt természetesen a fairplay szellemében. Olyan állomásokon kellett helyt állniuk, mint a quiddich-aréna, fel kellett építeniük Roxfort ledőlt tornyait, Aragognál éjszakai akadálypályán kellett összedolgozniuk, bájitaltanon különböző illatokat és ízeket kellett felismerniük, de a többi ügyesség- és erőpróba mellett az RBF-et is meg kellett szerezniük a szellemi vetélkedő folyamán. A jó hangulatú program végén bajnokot avattunk, majd közös vacsorával zártuk az estét.

Az eseményhez elszámoláshoz kapcsolódó költség nem tartozik.