Tiszavirág tábor 2017

Projektazonosító: EFOP-1.3.5-16-2016-00797
Rendezvény, foglalkozás címe: Tiszavirág tábor
Időpont: 2017. augusztus 8-14.

Beszámoló a 2017-es Tiszavirág Nyári Táborról – augusztus 8-14.

Augusztus első felében Mártélyra látogatott el, a szellemileg sérült és/vagy testi fogyatékkal élő fiatalokkal foglalkozó Tiszavirág ifjúsági közösség. Nagy létszámú nyári táborunk 19 sérült fiatallal és 25 segítővel indult, illetve ért véget a záró napon.

Szállásunk a Mártélyi Erdei Iskola épülete és udvara volt, amely rengetek játékra, beszélgetésre, éneklésre adott lehetőséget. A közösség fiataljai mindig élvezettel vesznek részt a nekik szervezett táborba. Programjaink mindig változatos események sorozata.

Az első napon, mely az indulás napjai is, a Szent Imre Szakkollégiumban történt a gyülekezés. Magán busszal indultunk Mártélyra, amely egy 45 perces út volt a megpakolt busszal. Pontosan ebédre ékeztünk, még kicsomagolni sem volt időnk. Az első nap igen gyorsan eltelt, és zárásként esti imával fejeztük be a napot.

A következő pár nap rengeteg programot és szórakozást tartogatott a fiatalok számára. Volt lovaglás, a Holt-Tiszánál játék, fagylaltozás. Volt tematikus délután, amely fiús- lányos programot jelentett. A tábor közepén egy másik közösség, Dusnokról ellátogatott hozzánk és egy játékokkal teli napot töltöttek velünk.

Augusztus 13-án, vasárnap volt az utolsó nap a fiatalok számára, amelyet misével zártunk. Délután érkeztek a szülők, akikkel együtt egy közös délutánt töltöttünk. Bevett szokás, hogy a tábort egy közös bográcsozással zárjuk, amelyre a szülőket is meghívjuk.

A segítők számára viszont a hétfő volt a tábor utónapja, hiszen össze kellett pakolnunk és rendet hagynunk magunk után a szálláson. Borzasztó fáradtak vagyunk addigra, de azok az élmények és pillanatok, amelyeket a sérült fiatalokkal átélhetünk, minden fáradságot felülmúl.

Pataki Bernadett
Tiszavirág animátor/segítő

A fenti eseménynek költség vonzata elszámolás szempontjából nem volt.