Tiszavirág találkozások 2018

Projektazonosító: EFOP-1.3.5-16-2016-00797
Rendezvény, foglalkozás címe: Tiszavirág találkozások
Időpont: 2018.07.06-08.
A Tiszavirág közösség bemutatása

A Tiszavirág közösség a Hit és Fény Alapítvány (bejegyzési száma: 341) részeként működik.

A Hit és Fény egy ökumenikus, önkéntes szerveződésű közösség fogyatékossággal élő személyek és családjaik számára.

A Tiszavirág név arra utal, hogy mindannyian kibontakozásra és az élet nem látványos, rejtett csodáinak felfedezésére és megtapasztalására vagyunk meghívva. A név a közösség szegedi gyökereit is tükrözi.

A Tiszavirág közösség célja lehetőséget biztosítani tagjainak Isten keresésére, személyes és társas fejlődésre, baráti együttlétre, a saját értékesség és a közösséghez való tartozás megélésére az evangéliumi értékeken keresztül, személyes odafordulás által.

A Tiszavirág tábor célja a közösségi célok mellett a hétköznapokból történő kiszakadás, a kapcsolatok és közösségi élmény elmélyítése, egy különleges, impulzusokkal és tapasztalatokkal teli közös nyaralás.

A közösségi alkalmak és táborok segítik a fogyatékossággal élő fiatalok társadalmi integrációját. A folyamatosan cserélődő segítő fiatalok által hozzájárulunk ahhoz, hogy az értelmi fogyatékossággal minél többen találkozhassanak, megismerjék az emberközeli oldalát, illetve az értelmi fogyatékos személyek különleges adottságaikat, és ezáltal elfogadottabbá válhasson a társadalom számára is. Egyes családok esetében kifejezetten nagy hangsúlyt fektetünk a hátránykompenzációra. Tárgyi (ruhák, tisztítószerek, élelmiszer stb.), személyi (elkísérés) és akár anyagi támogatást is nyújtunk számukra.